Engin Güner, 3 Aralık1942'de Malatya'da doğdu. İlköğretimini Çapa İlkokulunda tamamlayan Güner, daha sonra İstanbul Erkek Lisesi'ni ve 1966 yılında ODTÜİdari İlimler Fakültesi'ni bitirdi. 1968 - 1970 yılları arasında Milli Prodüktivite Merkezi'nde uzmanlık, 1970 - 1972 arasında da Akdeniz Gübre Sanayii ve Karadeniz Bakır İşletmeleri'nde Müdürlük yapan Güner, 1972'de Avrupa Konseyi sınavını kazanarak Strasbourg'taki bu uluslararası kuruluşta 18 yıl uluslararası yöneticilik görevinde bulundu. Engin Güner, Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı (31 Kasım1989 - 17 Nisan1993) seçilerek kendisini çağırması üzerine 1989'da bu görevinden istifa ederek yurda döndü ve Özal'ın Başdanışmanlığını sonrada aynı zamanda Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürlüğü görevlerini ifa etti. 20 Ekim1991'de ANAP'tan İstanbul Milletvekili seçilen Güner, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanvekilliği ve Türk Heyeti Başkanlığı yaptı. Batı Avrupa Birliği Asamblesi üyeliğinde bulundu. TBMM Dışişleri Komisyonu üyeliği, ANAP Genel Başkan Dış Politika danışmanlığı ve MKYK üyeliği de yaptı. Engin Güner, 1996 - 1999 yılları arasında çeşitli kuruluşlarda Yönetim Kurulu Üyeliği ve yöneticilik yaptı. Güner, uzmanlık alanı olan "Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler" konusunda bir süre üniversitede ders verdi ve makaleler yazdı. Güner, 2000 - 2002 yılları arasında Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 3 Kasım2002 genel seçimlerinden sonra LDP'den istifa etti, Anavatan Partisi'ne (ANAP) katıldı. Güner, evli ve iki çocuk babası.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde başlayıp Özal'ın vefatına kadar devam eden, bir tanışıklığın oluşturduğu güven ortamı... Başkan Bush, "Ben yanıma Scowcroft'u alıyorum" dediğinde, Özal'ın, "Ben de Engin'i alıyorum" tercihinden, Efe Özal'a kız istemeye gidilmesine kadar paylaşılan bir devlet ve aile mahremiyeti... Bilhassa merhum Turgut Özal'ın cumhurbaşkanlığı döneminde özel kalem müdürü ve başdanışman sıfatıyla yürütülen hareketli bir dış politika, özelleştirmeler, körfez krizi, yoğun dış gezilerle dolu omuz omuza bir mücadele hayatı... (Arka kapak)
Engin Güner, tarihe yazılı kaynak bırakmanın sorumluluğuyla Özal'a ilişkin hatıralarını yazdı. Bir Cumhurbaşkanı'na gösterilmesi gereken saygıyla, okuyanı yanıltmayacak bir objektiflikle, ihmali hesap dışı bırakan bir ciddiyet ve titizlikte... Özallı Yıllarım'ı okurken bilinmeyen yönleriyle bir 'büyük devlet adamı'nın portresiyle karşılaşacaksınız...
251 s. -- 13.5 x 21 cm İkinci Baskı: İstanbul, Nisan 2003 ISBN: 975-8486-12-8 Etiket Fiyatı: 12,50 YTL