Nurullah Genç (d. 9 Eylül1960, Horasan, Erzurum) Türkşair, akademisyen. 1990 Türkiye Diyanet Vakfı N'at-ı Şerif Büyük Ödülü Sahibi (Yağmur Şiiri ile). 1983 Yılında ****** Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitede Yüksek Lisansını tamamladı. Yine aynı üniversiteden Doktor, Doçent ve Profesör unvanlarını aldı. Şu anda Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim Görevlisidir
Arkadaşlar ayrıca şairin güncel ve en geniş kapsamlı online şiir arşivine "Antoloji.com" adresinden ulaşabilirsiniz
152 sayfa, 13.5 x 21 cm, 1.Hamur, İlk Baskı Tarihi:
ISBN: , Barkod: 9799753621884, 12. Baskı
7.50 YTL
Yağmur şiiriyle ismini duyuran Nurullah Genç seçme şiirlerini bir araya getirdiği Rüveyda isimli kitapta da en çok beğinilen şiirlerine yer veriyor.Aşkım İsyandır Benim, Rüveyda, İntihar Etme Leyla, Yanılgı Saatleri, Siyah Beni de Götür gibi 15 yıllık birikimden oluşan eserler arasından seçilen bu şiirler sizi başka diyarlara götürecek.
RÜVEYDA
Sular köpürmemeliydi rüveyda kırılmamalıydı ıslak dalları hasret selvilerinin ben zehire alışkınım. şerbete değil rüyalar nefret eder avare duruşumdan kabuslar çeker ancak derdimi yeryüzünde sen gün boyu simsiyah bir ufukla beraber ben her gece bir mehdi türküsüyle çilekeş yargılamak için zeval kayıtlarını inkılab bekliyorum.
En son mcnn38 tarafından Ptsi 27 Nis. 2009, 13:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
mcnn38
Admin
İş/Hobiler : Yaşamak
Lakap : GARİB
152 sayfa, 13.5 x 21 cm, 1.Hamur, İlk Baskı Tarihi:
ISBN: , Barkod: 9799753621860, 12. Baskı
8,50 YTL
Nurullah Genç, Yağmur'la Gelen Adam... Ona bu sıfatı kazandıran 1990 yılında yazdığı ve birincilik ödülü aldığı Yağmur isimli şiirdi.YAĞMUR' Nurullah Genç'e 1990 Türkiye Diyanet Vakfı N'at-ı Şerif Büyük Ödülü'nü kazandıran 'Yağmur' şiiriyle birlikte şairin diğer seçme şiirlerinin yer aldığı bir eserdir.
YAĞMUR
Sensiz, ufuklarıma yalancı bir tan düştü Sensiz, kıtalar boyu uzayan vatan düştü Bir kölelik ruhuna mahkum olunca gönül Yüzyıllardır dorukta bekleyen sultan düştü
mcnn38
Admin
104 sayfa, 13.5 x 21 cm, 1.Hamur, İlk Baskı Tarihi:
ISBN: , Barkod: 9799753623666, 6. Baskı
6.00 YTL
Çağın dehası Biruni, ilmin ancak aşkla elde edilebileceğini söyler Hayatını sürgünde tamamlamış olan Descartes' de aynı görüştedir. İbnİ Arabi ise, kainatın bile aşkla yaratıldığını söylemektedir.
Nedir Aşk?..Fuzuli'nin deyişiyle, alemde var olan herşey mi? Yoksa Genç'in, bütünüyle aşka adadığı bu kitabında okuyacağınız gibi, cefa ülkesinde umudun rüyası mı? Aşk sadece insan için mi? Hayır... Cevabını kitaptaki bir mısradan alalım; Kıymıktır bir tahtanın hatırası. yarına O da. yörüngesinde kaybolur fırtınanın Bir yılan ağlıyorsa bir köşede. hülyanın Aşk ateşi düşmüştür nazenin pullarına
mcnn38
Admin
136 sayfa, 12.5x21 cm, Avrupa İthal, İlk Baskı Tarihi:
ISBN: , Barkod: 9799753626537, 5. Baskı
7.50 YTL
Adeta bir aşk sarhoşluğu içinde kaleme dökülen, yürek ritimlerinin kitaba dönüştüğü enfes bir şiir atmosferi...
Doğdu an'a doğduğu eve, uyuduğu beşiğe, geçtiği sokağa, su içtiği çeşmeye, ana baba ve kardeşlerine, oturduğu mahalleye, gittiği okula kadar sevgilinin her anını gözleyen şiirler...
Nurullah Genç'e Yazarlar Birliği Ödülü kazandıran Hüznün Lalesidir Dünya, Timaş Yayınları'nda yeniden yayımlandı.
mcnn38
Admin
160 sayfa, 13.5 x 21 cm, Avrupa İthal Kağıt, İlk Baskı Tarihi: Ekim 2007
ISBN: , Barkod: 9799753625974, 5. Baskı
7.50 YTL
"Yağmur" şairi Nurullah Genç, yepyeni bir şiir kitabıyla okurlarının karşısına çıkıyor:
Yürüyelim Seninle İstanbul'da kırmızıyı sevdiğini bilseydim hayallerim kıpkırmızı olurdu
istanbul hâlâ güneşin ardında ufuklarında birkaç kara leke birkaç kan pıhtısı dudaklarında istanbul hâlâ sevimli mi sevimli ve hâlâ bir tomurcu tadında yürüyelim seninle istanbul'da
yüzün bir ay gibi parlarken gecenin ortasında yürüyelim seninle istanbul'da boğaziçi mağrur türkülerini gözlerine baka baka söylesin martılar üşüyünce denizin sıcağında bulsunlar kalbimizi
anlayabilir misin neden çıban gibi büyür bağrımda büyür de kelebek olur bu sızı kırmızıyı sevdiğini söyledin bu yüzden mi günlerdir istanbul'da gül kokusu yayılan tepeler kırmızı. sular kırmızı
istanbul bilmeli ki. sahillerine mehtabı taşıyan senin bakışlarındır istanbul bilmeli ki. limanlardan gemiler önce senin yüreğine açılır uzaklarda bir yerde toprağı öpmek için eğilen bahçıvanın parmaklarında hüzün sana doğru akan nehrin ağlayan sûretidir
Bu şiirin devamı ve Nurullah Genç'in birbirinden güzel diğer şiirleri YÜRÜYELİM SENİNLE İSTANBUL'DA
mcnn38
Admin
144 sayfa, 12,5x21 cm, İthal, İlk Baskı Tarihi: Nisan 2009
ISBN: 978-975-263-970-6, Barkod: 9789752639706, 1. baskı
7,5 TL
Söz, incinin mercanla buluştuğu derinliktir. Yürek bir tahtırevan, sessizlik ve serinlik… Kalem ise son limanıdır deniz fenerlerinin. Nilüferler büyümüştür içinde her birinin… Usta şair Nurullah Genç’in bu kitabında, söz sahilinde umut savrulacak kum gibi… Şiir ise bin bir yerinden çatlamıştır, tohum gibi… Ateş Semazenleri, kâğıtla kalemin umut, hüzün ve aşk dolu son dansıdır…
Benim eğil o eski ateş semazenleri Şimdi viraneleri ağlatıyor tenleri Dalgın ırmaklarını kuruttum acıların Rengi değişti sevda ikliminin, suların Geçmişini arayan o divane köprüler Akşamın kollarında yıkıldı birer birer Yağmuru anlamayan bulutlar benim değil Gün batımına mahkûm umutlar benim değil